Heeft u zich vergist bij het opstellen van uw aangifte personenbelasting?

Wat doet u indien u wél op tijd was met uw aangifte personenbelasting, om dan te merken dat u zich heeft vergist wat betreft één of meer van de codes? Of vergat u een aftrek toe te passen waar u recht op heeft? 

Indien u uw aangifte heeft ingediend via tax-on-web kan u éénmalig een verbetering indienen. Let wel, om deze verbetering aan te geven, heeft u slechts tijd tot de algemene deadline van de aangifte personenbelasting verstreken is. Wacht dus niet tot de allerlaatste dag om uw aangifte in te dienen. 

Stelt u vast dat u zich heeft vergist en een papieren aangifte heeft ingediend? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw belastingkantoor om de situatie recht te zetten. Een papieren aangifte online rechtzetten is niet mogelijk. 

Heeft u uw aangifte digitaal ingediend en merkt u vlak na de deadline nog een fout op? Indien het slechts om een eenvoudige vergissing gaat (denk: telfouten of vergetelheden), kan u trachten een e-mail naar uw belastingkantoor te verzenden om de situatie toe te lichten. In vele gevallen zal de fiscus rekening houden met uw verbeterde aangifte. 

In alle andere gevallen zal u moeten wachten tot u effectief uw aanslagbiljet ontvangen heeft om de situatie recht te zetten. Dit is nog mogelijk via de procedure van het bezwaar, waarvoor u best een professional raadpleegt.